ATT SKRIVA FILMMANUS - En ny manusbok på svenska

torsdag, april 05, 2007

Efterlysning : Montage

Exempel på bra montage sökes.

I kapitlet om scener skriver jag om min tveksamhet till montagesekvenser, att de oftast känns som fantasilös utfyllnad, (typ två nyförälskade som tätt omslingrade springer omkring i soliga parker, vandrar på regnvåta gator, äter korv i gatukök och får ketchup på hakan eller glass på näsan och skrattar och lyfter varandra och snurrar och åker båt nånstans och har skitkul på nöjesfält etc), och kanske mest lagts in för att ge tillfälle för regissören att få spela upp någon av sina favoritlåtar utan störande dialog.

Då det normalt inte finns några principer utan undantag skulle jag vilja ge en motbild och efterlyser härmed exempel på kreativt berättande i montagets form. Själv kommer jag för tillfället inte på något. Det finns ju ett litet kort ett i DE ANDRAS LIV men det är ganska traditionellt så det duger inte som exempel.

Jag inbjuder alltså alla bloggbesökare att ge förslag.

Välkommen att skicka ditt tips, helst med ungefärlig tidpunkt i filmen, antingen som kommentar på bloggen eller via min sajt : www.adastramedia.se/kontakt >>

(Under tiden får jag fundera ut någon liten belöning till den som kommer med ett så övertygande förslag att jag tar med det i boken)Andra bloggar om: , , , , , ,

Etiketter: ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

till bloggens startsida


stand

Bokus bokrea 25/2-15/3 »  Både  Bokus » och  AdLibris » kan skicka mot faktura och har alternativ med fri frakt