radioteater fler experiment

- SMAKPROV -

Lyssna streaming audioJag Också

En monolog för syntetisk röst [ 1 min 38 sek]

William är en kuvad man. Men snart kanske han är mogen att förändra sin situation.
 
Manus, regi : Fredrik Lindqvist

I rollen som William: Ingemar
(Skapad med röstsyntesprogrammet "Info Vox" från Telia Promotor)

 


Lyssna streaming audioPyramiderna

En inte helt frisk monolog för syntetisk röst [ 9 min 10 sek]

Greger ska berätta om sig själv. Han är gift med Magdalena, gillar att spela pingis och att titta på vetenskapsprogram. Men hur går det egentligen till när Greger bänkat sig framför teven för att mysa och titta på sina vetenskapsprogram?
 
Manus, regi och musik : Fredrik Lindqvist

I rollen som Greger: Ingemar
(Skapad med röstsyntesprogrammet "Info Vox" från Telia Promotor)

 


FILMMANUS


FRÄMMANDE FÅGEL PARADISÖN
"Främmande fågel" handlar om Harald, 14 år, som bor i ett litet fridfullt samhälle på landsorten. En dag när Harald sitter och skådar fåglar med sina kompisar dyker prästens nykomna fosterbarn Mickel upp nere vid sjön. Efter detta blir livet sig inte helt likt.
Men Mickel vet inte riktigt hur man sköter sig. Är det egentligen sant att han har stulit hundmat och cigaretter i ortens lilla butik? Man kanske inte heller ska tro honom när han påstår att pappan är legosoldat. Men när ett oskyldigt pojkstreck leder till att Mickel förpassas från byn måste Harald ingripa.
I "Paradis-Ön" inser Lena, 15 år, att det finns oklara omständigheter kring den olycka där hennes mamma dog för två år sedan. Samtidigt försöker pappan introducera sin nya kvinna, Suss, i familjen.
Lena upptäcker att hennes pappa inte har berättat om sin del i det som föregick dödsolyckan och bestämmer sig för att hämnas. Pappan ordnar en utflykt till familjens sommarö för att Suss ska lära känna barnen. När Lenas utvecklingsstörde tvillingbror Pelle börjar visa ett allt större sexuellt intresse för Suss får Lena sin chans.
läs ett smakprov Läs manuset läs ett smakprov Läs manuset

dramaturg  o. manusdoktor Som dramaturg bearbetar och kommenterar jag filmmanus på beställning. Vill du ha hjälp är du välkommen att höra av dig för att diskutera en insats.
Se mer om villkorenRadioteater En ungdomsroman
ELLER VAD SÄGER DU ...TOM ? FÅGEL FELIX
Ylva, som gärna kallar sig "Yllet" svarar på en kontaktannons. Men hur är det egentligen med Sven, som svarar. Han förklarar att han är atletiskt byggd. Men det är bara det här med namnet. Måste han verkligen heta Sven? Ylva har faktiskt lite svårt med det. Men hon kommer på en bra idé.
Frågan är bara om denna relation är särskilt utvecklingsbar. Har de egentligen några gemensamma intressen.
16-årige  Jens får det inte lätt den här sommaren. Redan en av de första dagarna på det nya jobbet kommer Felix in i affären och ställer till problem.
Men värre ska det bli. Felix är en mycket underlig figur och Jens blir mer och mer indragen i hans egensinniga leverne. Men det har å andra sidan också sina poänger. Inte minst när den väna Anja dyker upp i rollen som Felix personliga skyddsängel.
Lyssna streaming audio lyssna streaming & läs manusLäs manuset två kapitel som smakprovLäs manuset

 

Dramatiska experiment

Fröken ur och En ödesdiger bacontransport

Två stycken till från lektugan för syntetisk röst.

Lyssna streaming Lyssna streaming audioUppdaterad : 2020-12-13
till startsidan för www.adastramedia.se