Sajten använder kakor ("cookies"). Genom att fortätta surfa på www.adastramnedia.se godkänner du användadet av kakor.
artiklarradio  

Arkivsida som visar exempel på tidigare verksamhet. Sidan uppdateras inte längre.- JOURNALISTIK -

Sedan slutet av 80-talet och fram till efter millenieskiftet frilansade jag som journalist med uppdrag för både press och radio. Framför allt skrev jag om om film, media och psykologi. Mina uppdragsgivare var olika större landsortstidningar (t.ex. Östgöta Correspondenten, Upsala Nya Tidning m.fl.) olika specialtidskrifter (t.ex AudioVisuella Medier, Film&TV, Journalisten) och Sveriges Radio (P1 olika redaktioner).


EXEMPEL PÅ ARTIKLAR

"MEDIA WATCH" (USA)
Kvalificerad åsiktsregistrering inom media. Det är vad det ultrakonservativa företaget MRC sysslar med. En farlig hantering som i sin förlängning hotar yttrandefriheten menar kritikerna.

(AudioVisuella Medier)


NIKITA MICHALKOV
Den ryske regissören Nikita Michalkov gästade Göteborgs Filmfestival i samband med att hans film "URGA - Kärlekens tecken" öppnade festivalen. Senare fick han en Oscar för "Brända av solen"

(Östgöta Correspondenten)


CIRKLAR I SÄDEN
Tre artiklar om de mystiska cirklarna i engelska sädesfälten som fascinerade hela världen. Terence Meaden, meteorolog, var en av många fantaster som försökte undersöka fenomenet vetenskapligt.

(Barometern m.fl.)


JAZZENS VATTENHÅL
Stockholm sjuder av musikställen för jazz och blues. I denna kartläggning hittar du allt från städade caféer med kammarjazz till rökiga källare med billig öl och täta tryckare till swing-musik

(Östgöta Correspondenten m.fl.)


EXEMPEL PÅ RADIOPROGRAM


Lyssna streamingNÄRA DÖDEN Ca 25 min

Många som varit nära att dö beskriver märkliga fenomen, s.k. "nära döden upplevelser". De menar sig ha svävat i luften och mött döda anhöriga, och ofta känt en stor frid. Det är inte ovanligt att man efter en "NDU" omprövar sin livsinställning. Vad säger vetenskapen?

(Vetenskapsredaktionen SR)


Lyssna streamingSYMBOLDRAMA Ca 25 min

Symboldrama är en terapeutisk metod där man suggereras in i en drömlikande tillstånd. Åke Sellberg var en av dem som introducerade metoden i Sverige. I reportaget får vi följa med i det tearpeutiska arbetet genom inspelningar från två av hans sessioner.

(Vetenskapsredaktionen SR)


Lyssna streamingKRIMINALHYPNOS Ca 25 min

Under hypnos kan man föras tillbaka i tiden och återuppleva händelser. Ibland används hypnos för att förbättra vittnesmål vid grova brott. I Sverige hypnotiserades vittnen i utredningen av Palmemordet. I reportaget hör du bl.a. en upptagning från ett av dessa hypnosförhör.

(Vetenskapsredaktionen SR)


Lyssna streamingUFO-KONFERENS Ca 14 min

Doften av rökelse låg tung i en av Frankfurts stora mässhallar när tusentals entusiaster från hela världen samlats till UFO-konferens i dagarna tre. På programmet fanns bl.a. telepatisk direktkontakt med rymdvarelser från "Ashtar Space Command" och den stora nyheten var en officiell sovjetisk delegation.

(Förmiddag i P1, SR)


Uppdaterad : 2020-02-29
till startsidan för www.adastramedia.se