ATT SKRIVA FILMMANUS - En ny manusbok på svenska

lördag, december 15, 2007

Kommentarer på filmnyheterna.se

Debattartikeln igen

Det blev också en något försenad publicering på filmnyheterna.se >>.

Där kan man se kommentarer med bl.a. en liten diskussion om huruvida manustalang är medfödd. En annan synpunkt är att jag som är över fyrtiofem år och inte finns registrerad på IMBD ska sluta drömma. Det är ord och inga visor det!

Hm ...
Andra bloggar om: , , , , , ,

Etiketter:

3 Comments:

At 16 december, 2007 13:50, Anonymous Anonym said...
 

Jättebra artikel på filmnyheterna. Jag hoppas du kommer skriva fler debattartiklar. Det råder annars en sån tystnad och rädsla att yttra sig kring stödsystemens struktur. När filminstitutet bestämde sig för att satsa mer på färre hördes bara ett mantra skroderas: ”Jättebra!” Jag besökte ett seminarium på filmfestivalen i sthlm 06 där just detta diskuterades. Det rådde en otäck samstämmighet som osökt förde tankarna till Knutby. Tycka vad man vill om institutets handlingsprogram för att konsolidera branschen… Det som var läbbigt var att ingen höjde sin röst för att yttra en avvikande åsikt. Varken där eller någon annanstans offentligt. Konstigt.

Det är tufft av dig att gå ut på det sättet du gör. Du föreslår inga radikala förändringar, men du lyfter vedertagna, problematiska procedurer, problematiserar konsekvenserna av vissa förändringar och står för en (avvikande?) åsikt. Jag önskar dig all lycka med ditt projekt. Bästa hälsningar
/Jimmy

 
At 16 december, 2007 19:56, Anonymous Anna said...
 

Sluta aldrig drömma!

 
 

Jimmy.

Tack. Det är verkligen synd att så många verkar vara rädda att tala ut. Det säger väl något om situationen att jag den senaste tiden hört flera personer kalla filmhuset "Skräckens hus".

Anna

Helt rätt! Vad vore livet utan drömmar och visioner?

/fredrik

 

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

till bloggens startsida


stand

Bokus bokrea 25/2-15/3 »  Både  Bokus » och  AdLibris » kan skicka mot faktura och har alternativ med fri frakt